Tietoa Teatteriosuuskunta EStatesta

 

Teatteriosuuskunta EState

 

Teatteriosuuskunta EState tarjoaa katsojilleen monenlaisia mukavia teatterielämyksiä. EStaten alkukirjaimet viittaavat Etelä-Savoon, jossa sijaitsevat vuonna 2006 syntyneen osuuskunnan juuret. Osuuskunta perustettiin toteuttamaan perustajajäsentensä, Seppo Luhtalan, Anu Pekkarisen, Tarja Pyhähuhdan ja Kössi Kannon taiteellisia intohimoja ja kymmenessä vuodessa se on löytänyt merkittävän paikan Etelä-Savon teatterikentästä.

 

Osuuskunnan ensimmäinen produktio oli Ronald Harwoodin näytelmä Kvartetti. Esitykset keskeytyivät aikataulullisista syistä ja osuuskunta meni telakalle puoleksitoista vuodeksi. Keväällä 2008 osuuskunnan jäseniksi tulivat Luhtalan ja Pekkarisen tilalle Sakari Pipatti sekä Ritva Parviainen ja lokakuussa 2008 jäsenmäärä kasvoi yhdellä näytelmien ääni- ja valomestari Esa Vauhkosen liityttyä osuuskuntaan.

 

Kesän 2008 aikana valmistui sota-ajan kirjeisiin ja lauluihin perustuva Kaunis on luoksesi kaipuu -esitys. Kesäkuun 2009 loppuun mennessä esityksellä oli tuhansia katsojia niin Mikkelin Jalkaväkimuseossa kuin ympäri maakuntaa. Kesällä 2009 esitys sain jatko-osa Kun ilta ehtii.

 

Vuodesta 2011 EState on tehnyt tiivistä yhteistyötä kangasniemeläisen Syvälahden tanssilavan kanssa tuoden vuosittain ensi-iltaan menestyksekkäitä musiikkinäytelmiä, jotka kaikuvat suomalaisen iskelmämusiikin historiaa. Kesällä 2011 esitettiin näytelmä Jokainen ihminen on laulun arvoinen, jonka tarina kytkeytyi Veikko Lavin musiikkiin.

 

Vuonna 2012 vuorossa oli Arto Niemisen näytelmä Tähti ja meripoika, jonka Olavi Virtana loisti tangokuningas Petri Hervanto. Nieminen toimi käsikirjoittajana myös kesällä 2013 nähdylle kantaesitykselle TaikaYö, joka kertoi sisartrio Harmony Sistersin tarinan.

 

Menestyskesä 2014 toi sota-ajan musiikin ja muistot jälleen EStaten tarjontaan näytelmässä Muistojen kotipiha, jonka karjalaistohtorina nähtiin valloittava tangokuningas Marko Maunuksela. Kesän 2016 EStaten tähtenä tuikki niin ikään tangokuninkaallinen Marita Taavitsainen, joka esitti pääosaa näytelmässä Katri Helena.

 

Osuuskunnan nykyiset jäsenet Jere Pietarinen, Tarja Pyhähuhta, Miia Palvimo ja Mimmi Rantala jatkavat tanssilavateatterin kehitystyötä edelleen. Kesällä 2017 ensi-iltaan Syvälahden lavalle tuodaan Arto Niemisen kantaesitys Rautavaara, jonka nimiroolissa nähdään jälleen valovoimainen Marko Maunuksela.

 

Tervetuloa viihtymään kanssamme!